apple hírek
 

Új Apple VR készülék

Egy új jelentés szerint az Apple azt tervezi, hogy „a következő néhány hónapban” bejelenti vegyes valóságú fülhallgatóját, és ezt inkább egy személyes eseményen szeretné megtenni.

Állítólag a Cupertino technológiai óriás a vegyes valóságú termék bejelentését valamikor a következő hónapokban tervezi bejelenteni – ez az első új termékkategória 2015 óta. Szerdai jelentés szerint azonban nem feltétlenül akarja ezt megtenni egy virtuális eseményen, reggel a Bloomberg által.

„Ha lehetséges, az Apple nem akar ilyen kritikus bejelentést tenni egy online eseményen” – állítja a jelentés. „Az alkalmazottakat, a médiát, partnereit és fejlesztőit akarja a terembe.”

A jelentés nem nyújt további részleteket egy esetleges személyes eseményről, illetve arról, hogy egy ilyen bejelentés még megvalósítható-e a folyamatban lévő egészségügyi válság idején. Rámutat arra, hogy az Apple úgy tűnik, gyorsabban dolgozik, mint más technológiai társaságok, hogy a kulcsmérnöki személyzet visszakerüljön az irodába.

Még januárban a Bloomberg arról számolt be, hogy az első Apple AR vagy Apple VR eszköz drága és „hiánypótló” termék lesz, amelyet főleg fejlesztőknek szánnak. Állítólag az Apple azt tervezi, hogy alacsony mennyiségben értékesíti a terméket – Apple Store-onként naponta csak egy fejhallgatót használhat.

Ez az első Apple headset jelenleg 2022-ben készül megjelenni, jelzik a jelentések. A Bloomberg szerdai jóslata alapján lehetséges, hogy az elkövetkező hónapok bármelyik bemutatása előzetes bejelentés lehet, amelynek célja a fejlesztőknek az új tapasztalatok felfedezésére való ideje – hasonlóan az Apple Silicon átmenetéhez.

A „következő néhány hónap” bemutatása általában egybeesik egy tavaszi eseménnyel vagy a WWDC-vel. Ezen idővonal és az a tény alapján, hogy a terméket fejlesztőknek fogják megcélozni, az utóbbi esemény valószínűbbnek tűnik.