apple
 

Apple M1 Silicon teszt

Az Apple a 2020-as WWDC-n bejelentette, hogy 2020 végén kezdődik az Intel chipektől a saját Apple Silicon chipjeivel felépített Mac-ekre való áttérés. novemberben mutatta be az első Apple Silicon Mac gépeket.

Apple Silicon

Ez az útmutató mindent bemutat, amit tudunk az Apple Silicon-ról, az Apple terveiről, amelyek szerint a teljes Mac felállást át kell állítani az Intel chipjeitől, valamint az Apple azon erőfeszítéseit, hogy a fejlesztők számára megkönnyítsék az alkalmazások fejlesztését az új Arm-alapú Mac-ek számára.

Az első Apple Silicon Mac-ek

Az Apple első Apple Silicon chipjeivel rendelkező Mac gépei, a 2020 végi MacBook Air , a MacBook Pro és a Mac mini mind az M1 chipet használják , amely az Apple első egyedi tervezésű Arm-alapú chipje Mac-hez.

Új M1 chip

Az ‌M1‌ az Apple első „rendszere chipen” Mac-hez, és számos különböző komponenst integrál, beleértve a CPU-t, a GPU-t, az egységes memória-architektúrát (RAM), a Neural Engine-t, a Secure Enclave-ot, az SSD-vezérlőt, a képjel-processzort, a kódolást / dekódolást motorok, Thunderbolt vezérlő USB 4 támogatással és még sok más, amelyek mind a Mac különböző funkcióit működtetik.

Az M1 chip a legerősebb chip, hogy az Apple létrehozta a mai napig, és ez hasonló az A14 chip a legújabb iPhone és iPad Air modellek épült 5 nanométeres folyamat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Architektúra és felépítés

8 magos processzorral rendelkezik, négy nagy teljesítményű és négy nagy hatékonyságú maggal. A nagy teljesítményű magokat úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák az energiaigényes egyszálú feladatokhoz, míg a négy nagy hatékonyságú mag olyan feladatokhoz érhető el, amelyek nem igényelnek annyi energiát, mint például a webböngészés. Ez biztosítja az ‌M1‌ Mac-ek hihetetlen akkumulátor-élettartamát.

Van még 8 magos GPU és 16 magos Neural Engine is, és az Intel Mac-ekhez képest az theM1‌ chip az Apple eddigi leggyorsabb chipje az egymagos teljesítmény szempontjából. Ez egyben erősebb, mint a 16 hüvelykes MacBook Pro-ban használt Intel chipek, és a teljesítmény sok asztali géphez közel áll.