apple teszt
 

Mindent az A14X processzorról

A jövő hónapban megjelenő új iPad Pro híresztelései nyomán a 9to5Mac most hivatkozásokat talált egy új „A14X” chipre az iOS 14.5 kódban – amelynek ötödik béta verzióját ma adták ki a fejlesztők és a nyilvános béta felhasználók számára.

Minden Apple chipre belsőleg hivatkozik egy kódnév, és az iOS 14.5 tartalmaz egy GPU-ra való hivatkozásokat egy „13G” nevű chipről, amelyet egyetlen jelenleg elérhető iOS eszköz sem használ. A korábbi chip-elnevezési sémák és a 9to5Mac által megszerzett információk alapján elmondhatjuk, hogy a 13G az A14X SoC, az A14 Bionic chip egyik változata.

Kutatásunk szerint azt is megállapítottuk, hogy az A14X a T8103-ra épül, amely az első Apple Silicon Mac-ekben használt Apple M1 chip kódneve. Ez alátámasztja a Bloomberg nemrégiben készített jelentését, amely szerint az új generációs iPad Pro „frissített processzorral rendelkezik, amely megegyezik a gyorsabb M1 chipkel”.

Mivel a pletykák azt sugallják, hogy 2021 első felében az egyetlen új iOS-eszköz a következő generációs iPad Pro lesz, nehéz elképzelni, hogy az általunk felfedezett A14X chip egy másik eszközhöz készült – legalábbis egyelőre. A 9to5Mac azt is megtudta, hogy az új iPadek kódnevei: J517, J518, J522 és J523.

Az a tény, hogy ezeket a hivatkozásokat az iOS 14.5-ben találták meg, arra is utal, hogy hamarosan megjelenik a következő generációs iPad Pro, mivel az Apple az iOS 15-ig várna az új chip támogatásához, ha a tervek szerint még ebben az évben megérkezik. Megjegyezzük azt is, hogy az Apple 2021. március 2-a óta nem adott ki új Xcode béta verziót, amit a vállalat tesz, amikor olyan új hardvert készít elő, amelynek titokban kell maradnia a hivatalos bejelentésig.

A legutóbbi pletykák alapján az Apple „már áprilisban” bejelenteni fogja az új iPad Pro modelleket Thunderbolt porttal, jobb kamerákkal és Mini-LED kijelzővel a 12,9 hüvelykes modellhez.