samsung
 

Valószínűleg jön a Tensor 2 chipkészlet

Bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogy a Google már fejleszti és teszteli a Tensor chip következő generációját, ami azt jelenti, hogy a jövő évi Pixel valószínűleg ismét a Google által készített platformon fog működni.

A 9to5Google a Pixel 6 alkalmazáskódjában a második generációs Tensorra való utalásokat talált a „Cloudripper” kódnévvel együtt.

Állítólag ez nem magának a processzornak a kódneve, hanem annak a fejlesztői lapnak a kódneve, amelyre telepítik. A kiadvány azonban arra is látott bizonyítékot, hogy ehhez a lapkához egy „GS201” modellszámú chip kapcsolódik.

Tekintettel arra, hogy a Pixel 6-ban lévő chipset a ‘GS101’ számot viseli, nagyon valószínűnek tűnik, hogy a ‘GS201’ a 2. generációs Tensor processzor.

Mivel a Pixel 7 megjelenéséig még jó 12 hónap van hátra, a Tensor következő generációs változatáról nem találtak más részleteket, csak annyit, hogy létezik, és ez azt jelenti, hogy valószínűleg ez hajtja majd a Google jövő ilyenkor bemutatott telefonját.

Senkit sem fog megdöbbenteni, hogy a Google már dolgozik a saját fejlesztésű Tensor processzor második generációs változatán. A Pixel 6 bemutató eseményén nagy port kavart a tény, hogy most már saját platformja van, és egyértelműen úgy gondolja, hogy ez a saját márkájú telefonok jövője.

Tekintettel arra, hogy mennyi időbe telik az alkatrészek tervezése, finomítása és optimalizálása, mielőtt a gyártásra és a végső termékbe való beépítésre készen állnának, jobban meglepődnénk, ha a vállalat nem dolgozna már a Tensor Gen 2-n.