apple hírek
 

Autóbaleset szenzor az Apple készülékeiben

Az Apple állítólag olyan új funkciót fejleszt az iPhone és az Apple Watch számára, amely képes megmondani, ha autóbalesetet szenvedtél, és automatikusan tárcsázza a segélyhívó szolgálatot.

A The Wall Street Journal szerint a funkciót a jelek szerint jövőre tervezik, feltehetően az iOS 16 és a watchOS 9 részeként. Ne felejtsük el, hogy léteznek hasonló csatlakoztatott autós szolgáltatások – például a GM OnStarja, a Subaru Starlinkje és a Fiat Chrysler Uconnectje -, amelyek az Egyesült Államokban képesek hívni a 911-et, ha autóbalesetet szenvedtél. De nem minden autó rendelkezik csatlakoztathatósági funkciókkal. Ezeknek a járműveknek az iPhone-felhasználók számára valóban életmentő lehet az Apple készülő rendszeréhez hasonló megoldás.

Érdemes megjegyezni, hogy ez követné a Google Personal Safety alkalmazását a Pixel telefonokhoz, amely tartalmaz egy olyan funkciót, amely segítséget hív, ha balesetet észlel.

Az Apple autóbaleset-felismerő funkciója állítólag úgy működik, hogy a gravitáció azonnali megugrását – vagyis az ütközéskor fellépő g-erőket – méri. A cupertinói székhelyű vállalat az elmúlt egy évben tesztelte a funkciót az iPhone- és Apple Watch-felhasználók anonim adatainak gyűjtésével – írja a The Wall Street Journal.

A legjobb mobiltelefon-ajánlatok a Samsung S21, az iPhone 12, a Google Pixel 4a / 5, a OnePlus 8T és még sok más készülékhez.
Szerző: Rob Kerr – 2021. november 3.
Őszintén szólva úgy hangzik, mint az Apple Watch esésérzékelő funkciója, csak autókhoz. Az esésérzékelő képes megmondani, ha megbotlottál vagy megbotlottál, és riasztja a segélyszolgálatot.